Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oud-Hollandse Stoofpot met Kalfsvlees
Ontdek de smaken van vroeger met dit Oud-Hollandse stoofpotje met kalfsvlees. Boordevol knolletjes, wortelen en aardappelen, perfect voor een gezellige maaltijd met een nostalgische twist.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
snijplank
mes
houten lepel
Ingrediënten
▢
400
g
kalfsschenkel
▢
1
ui
▢
2
kruidnagels
▢
1
knoflookteentje
▢
1
selderijstengel
▢
Peterselie
▢
1
bouillonblokje
▢
2
preien
▢
½
kool
▢
4
witte knolletjes
▢
4
wortelen
▢
4
aardappelen
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Plaats het kalfsvlees in een pan zonder deksel en voeg water toe zodat het vlees net onder staat.
Prik de kruidnagels in de ui en voeg deze samen met de knoflook, selderij, peterselie en het bouillonblokje toe aan de pan.
Zet de pan op middelmatig vuur.
Maak intussen de prei schoon en gebruik alleen de witte delen.
Snijd de kool in grove stukken.
Schil de knolletjes en wortelen en voeg ze samen met de gesneden prei en kool toe aan de pan.
Dek de pan af en laat het geheel ca.
1 uur sudderen.
Schil en kook de aardappelen in licht gezouten water tot ze gaar zijn.
Verdeel de stoofpot over de borden en serveer warm met de aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van dit stoofpotje.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij