Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ouderwetse Goulash met een Moderne Twist
Deze traditionele goulash, gemoderniseerd met een twist, biedt een rijke en verwarmende maaltijd voor het hele gezin.
Porties:
4
Veel, denk ongeveer 6/8
(inclusief 30 minuten voorbereiding)
3
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
augurk
fijngehakt
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
▢
1
kg
runderlappen
in blokjes van ongeveer 1,5 cm
▢
1
grote
aardappel of 2 kleine
in blokjes
▢
½
liter
zelfgemaakte bouillon
▢
4
rode paprika's
in blokjes
▢
4
teentjes
knoflook
geperst
▢
4
tomaten
in blokjes
▢
4
uien
fijngehakt
▢
1
rode peper
fijngehakt (optioneel, naar smaak)
▢
Olie om te bakken
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur.
Bak de blokjes runderlappen goudbruin en kruid ze met zout en peper.
Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Voeg indien nodig meer olie toe aan de pan en fruit de fijngehakte uien, geperste knoflook en rode peper (indien gebruikt) kort aan tot ze zacht zijn.
Voeg de blokjes paprika toe en bak deze even mee tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg het paprikapoeder toe en bak dit kort mee om de smaken te laten ontwikkelen.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze 3 minuten meebakken.
Voeg het vlees opnieuw toe aan de pan, samen met de aardappelblokjes, fijngehakte augurk en zelfgemaakte bouillon.
Breng aan de kook en zet het vuur laag.
Laat de goulash 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen, afgedekt, tot het vlees zacht is geworden.
Roer af en toe om.
Controleer na 3 uur of het vlees zacht genoeg is.
Als dat het geval is, is de goulash klaar.
Zo niet, laat het dan langer sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze goulash smaakt uitstekend met een stevige rode wijn zoals een Hongaarse Bikavér of een Merlot, die de rijke smaken van het gerecht aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Hongarije
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter