Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel met gehakt en rode kool
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
400
g
half-om-half gehakt
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
peper
▢
zout
▢
1
pak
Iglo Rode kool met appeltjes
deelblokjes, 450 g
▢
mespunt
gemalen kaneel
▢
2
zakjes puree à la minute naturel
Maggi, 1 pak met 3 zakjes
▢
2
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
2
eetlepel(s)
fijn geknipte bieslook
▢
100
g
belegen geraspte kaas
Instructies
Verhit de olie en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul.
Breng het gehakt op smaak met de kerrie, peper en zout.
Verwarm intussen de rode kool met de appeltjes al omscheppend en breng op smaak met de kaneel.
Bereid 2 zakjes aardappelpuree met 5 dl kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de crème fraîche en het bieslook door de puree.
Verdeel het gehakt over de bodem van een ingevette ovenschaal (inh. 2 l).
Verdeel de rode kool erover en vervolgens een laag aardappelpuree.
Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de kaas.
Bak de ovenschotel ± 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven (200°C) tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Oranjerivier Ruby Cabernet / Merlot
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Varkensvlees
/
Vlees