Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pad Thai met garnalen van Harry Bloksma
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
rijstnoedels
▢
8
el
vissaus
Nuac Mam
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
tl
rode curry pasta
▢
1
st
sjalot
▢
2
el
zoete sojasaus
▢
3
el
sesamolie
▢
300
gram
rauwe garnalen
▢
3
st
sprieten bieslook
▢
1
kl pindakaas
▢
4
el
kokosmelk
Instructies
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.
Spoel ze na het koken onder de kraan om het garen te stoppen.
Laatgoed uitlekken in een zeef.
Pel en snipper de sjalot. Verwijder het velletje van de knoflook en hak deze fijn.
Verwarm de sesamolie in een wok en fruit de sjalot.
Voeg de knolook toe.
Laat deze in 2 à 3 minuten kleuren onder voortdurend roeren.
Voeg de currypasta en de pindakaas toe.
Voeg dan de noedels toe en roer goed door elkaar.
Voeg dan de vissaus en de sojasaus toe.
Roer door elkaar en laat 2 minuten garen.
Voeg de garnalen, de kokosmelk en de fijngesneden bieslook toe.
Roer goed door elkaar.
Zodra de garnalen gaar zijn (ong. 5 minuten) haal de wok van het vuur en verdeel over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Thailand