Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paddenstoelenragout Pasteitjes
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
uitsteekvorm rond Ø 7 cm
deegroller
hete lucht oven
uitsteekvorm rond Ø 5 cm
Ingrediënten
▢
1
liter
krachtige groentebouillon
▢
250
gram
Pied du Mouton
gele stekelzwam of kastanjechampignons
▢
50
gram
roomboter
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
Takje
tijm
geritst
▢
75
gram
bloem
▢
75
gram
boter
▢
Versgemalen peper
▢
Zout
▢
Snufje
foelie
▢
50
ml
slagroom
▢
2
eetlepels
amandelen
geroosterd
▢
Peterselie
gehakt
Ingrediënten voor de pasteibakjes:
▢
2
pakjes
bladerdeeg
▢
1
ei
▢
Zout
Instructies
Verhit de roomboter in een koekenpan en smoor hierin de knoflook met de tijmblaadjes.
Voeg vervolgens de schoongemaakte en in stukjes gesneden paddenstoelen toe.
Bak ze tot ze licht beginnen te kleuren en breng op smaak met peper en zout.
Smelt de boter in een sauspan met een dikke bodem.
Voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je voortdurend roert, totdat een gladde roux ontstaat.
Voeg dan langzaam de groentebouillon toe en blijf roeren tot de ragout de gewenste dikte heeft.
Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor.
Breng op smaak met peper, zout en foelie.
Meng de gebakken paddenstoelen door de ragout.
Verwarm de oven voor op 210°C (Hetelucht Plus).
Steek met behulp van een uitsteekvorm 8 bodems uit het bladerdeeg en leg deze op een bakplaat.
Prik met een vork gaatjes in de bodems.
Steek nog eens 16 plakjes uit met een diameter van 7 cm en maak hieruit met een uitsteekvorm van 5 cm de ringen en dekseltjes.
Bestrijk de bodems licht met water en leg hierop de deegringen, stapel nog een tweede laag deegringen erop.
Bestrijk de dekseltjes met ei en leg ze apart op een bakplaat.
Bestrijk de bovenkant van de bakjes met een beetje ei.
Bak de pasteibakjes ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Vul de warme pasteibakjes met de paddenstoelenragout en bestrooi met geroosterde amandelen en gehakte peterselie.
Serveer de pasteitjes als voorgerecht of warme hapjes.
Smakelijk eten!
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch