Pasteitjes met ragout van paddenstoelen

Paddenstoelenragout Pasteitjes

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter krachtige groentebouillon
  • 250 gram Pied du Mouton gele stekelzwam of kastanjechampignons
  • 50 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Takje tijm geritst
  • 75 gram bloem
  • 75 gram boter
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • Snufje foelie
  • 50 ml slagroom
  • 2 eetlepels amandelen geroosterd
  • Peterselie gehakt

Ingrediënten voor de pasteibakjes:

Instructies

  • Verhit de roomboter in een koekenpan en smoor hierin de knoflook met de tijmblaadjes.
  • Voeg vervolgens de schoongemaakte en in stukjes gesneden paddenstoelen toe.
  • Bak ze tot ze licht beginnen te kleuren en breng op smaak met peper en zout.
  • Smelt de boter in een sauspan met een dikke bodem.
  • Voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je voortdurend roert, totdat een gladde roux ontstaat.
  • Voeg dan langzaam de groentebouillon toe en blijf roeren tot de ragout de gewenste dikte heeft.
  • Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor.
  • Breng op smaak met peper, zout en foelie.
  • Meng de gebakken paddenstoelen door de ragout.
  • Verwarm de oven voor op 210°C (Hetelucht Plus).
  • Steek met behulp van een uitsteekvorm 8 bodems uit het bladerdeeg en leg deze op een bakplaat.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodems.
  • Steek nog eens 16 plakjes uit met een diameter van 7 cm en maak hieruit met een uitsteekvorm van 5 cm de ringen en dekseltjes.
  • Bestrijk de bodems licht met water en leg hierop de deegringen, stapel nog een tweede laag deegringen erop.
  • Bestrijk de dekseltjes met ei en leg ze apart op een bakplaat.
  • Bestrijk de bovenkant van de bakjes met een beetje ei.
  • Bak de pasteibakjes ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  • Vul de warme pasteibakjes met de paddenstoelenragout en bestrooi met geroosterde amandelen en gehakte peterselie.
  • Serveer de pasteitjes als voorgerecht of warme hapjes.
  • Smakelijk eten!

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch