Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Pan Chapla
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
Bakpapier
Ingrediënten
▢
500
gram
bloem
▢
¼
tl
gist
ongeveer 2,5 gram
▢
25
gram
suiker
▢
1,5
tl
zout
7,5 gram
▢
2,5
gram
anijs
▢
350
ml
water
Instructies
Deeg maken
Doe alle ingrediënten, behalve het water, in een kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg net zoveel water toe totdat je een mooi deeg hebt.
De 350 ml zou voldoende moeten zijn, maar afhankelijk van je bloem kun je iets meer of iets minder water nodig hebben.
Stort het deeg op je werkblad en kneed het in ca 10-15 minuten tot een mooi en soepel deeg.
Rijzen
Maak een bal van een deeg, leg het in een, met olie ingevette, kom.
Dek af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 C.
Vormen
Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 50 gram en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot platte ronde schijven.
Leg ze op een ingevette bakplaat of een met bakpapier of siliconen mat bedekte bakplaat.
Bakken
Bak de broodjes in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Indien ze niet allemaal in 1x in de oven passen, kun je ze direct na elkaar bakken.
Leg ze direct na het bakken op een rooster om en laat volledig afkoelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Broodjes