Pan Chapla

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • ¼ tl gist ongeveer 2,5 gram
  • 25 gram suiker
  • 1,5 tl zout 7,5 gram
  • 2,5 gram anijs
  • 350 ml water

Instructies

Deeg maken

  • Doe alle ingrediënten, behalve het water, in een kom en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg net zoveel water toe totdat je een mooi deeg hebt.
  • De 350 ml zou voldoende moeten zijn, maar afhankelijk van je bloem kun je iets meer of iets minder water nodig hebben.
  • Stort het deeg op je werkblad en kneed het in ca 10-15 minuten tot een mooi en soepel deeg.

Rijzen

  • Maak een bal van een deeg, leg het in een, met olie ingevette, kom.
  • Dek af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 C.

Vormen

  • Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 50 gram en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot platte ronde schijven.
  • Leg ze op een ingevette bakplaat of een met bakpapier of siliconen mat bedekte bakplaat.

Bakken

  • Bak de broodjes in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en gaar.
  • Indien ze niet allemaal in 1x in de oven passen, kun je ze direct na elkaar bakken.
  • Leg ze direct na het bakken op een rooster om en laat volledig afkoelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes