Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- ¼ tl gist ongeveer 2,5 gram
- 25 gram suiker
- 1,5 tl zout 7,5 gram
- 2,5 gram anijs
- 350 ml water
Instructies
Deeg maken
- Doe alle ingrediënten, behalve het water, in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Voeg net zoveel water toe totdat je een mooi deeg hebt.
- De 350 ml zou voldoende moeten zijn, maar afhankelijk van je bloem kun je iets meer of iets minder water nodig hebben.
- Stort het deeg op je werkblad en kneed het in ca 10-15 minuten tot een mooi en soepel deeg.
Rijzen
- Maak een bal van een deeg, leg het in een, met olie ingevette, kom.
- Dek af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 C.
Vormen
- Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 50 gram en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot platte ronde schijven.
- Leg ze op een ingevette bakplaat of een met bakpapier of siliconen mat bedekte bakplaat.
Bakken
- Bak de broodjes in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en gaar.
- Indien ze niet allemaal in 1x in de oven passen, kun je ze direct na elkaar bakken.
- Leg ze direct na het bakken op een rooster om en laat volledig afkoelen