Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pandan Chiffon Cake
Porties:
8
porties
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Bakvorm (ingevet)
Oven
Ingrediënten
▢
7
eieren
gesplitst
▢
120
gram
suiker
voor het mengen met eidooiers
▢
80
gram
suiker
voor het mengen met eiwitten
▢
100
cc
water
▢
½
theelepel
bakpoeder
▢
½
theelepel
wijnsteenbakpoeder
cream of tartar
▢
½
theelepel
zout
▢
½
potje
pandan extract
of minder voor een lichtgroene kleur
▢
75
cc
plantaardige olie
▢
180
gram
bakmeel
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Klop de eidooiers met 120 gram suiker luchtig in ongeveer 25 minuten.
Meng in een kom water, olie, pandan extract, zout, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder.
Zet opzij.
Klop in een aparte kom de eiwitten met 80 gram suiker tot een luchtig mengsel in ongeveer 10 minuten.
Zet opzij.
Meng het bakmeel met het eidooiermengsel.
Voeg het mengsel van olie, water en pandan extract toe.
Roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.
Voeg als laatste het eiwitmengsel toe en roer goed.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
Controleer of de cake gaar is door er met een satéstokje in te prikken.
Als het stokje er droog uitkomt, is de cake gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij de subtiele smaak van pandan chiffon cake.
Voedingswaarden
Calories:
316
kcal
|
koolhydraten:
37.2
g
|
Protein:
7.7
g
|
Vet:
15.2
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
20.6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch