Laat de katjang idjo één nacht van tevoren weken in water.
Kook de geweekte mungbonen de volgende dag met genoeg water totdat ze net onderstaan, voeg zout naar smaak toe.
Voeg goela djawa en pandanblad toe.
Laat meekoken totdat het geheel gebonden is.
Voeg op het laatst de dikke santen toe en bind het geheel met wat bloem.
Verwijder de pandanbladeren.
Voor het deeg: Kneed het ketanmeel met zout en santen tot een deeg.
Maak er ballen van (ter grootte van gehaktballen), plet ze in je handpalm, vul ze met een eetlepel vulling en sluit vervolgens de ballen.
Zorg ervoor dat het deeg goed om de vulling zit.
Kook de balletjes in een pan met kokend water.
Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven.
Rol de gekookte balletjes door de geraspte kokos.
Serveer de pandan sesamballen met zoete bonenvulling koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze zoete en aromatische snack past een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti. Hun fruitige smaken vullen de zoetheid van de vulling aan en vormen een aangename combinatie.