Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Panna cotta met aardbei
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl
Ingrediënten
▢
4
blaadjes
witte gelatine
▢
½
liter
slagroom
▢
3
eetlepels
kristalsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
500
g
aardbeien
▢
1
eetlepel
poedersuiker
Instructies
Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water.
Intussen in pan slagroom aan de kook brengen.
Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen.
Tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Vormpjes dun invetten met olie.
Panna cotta (=gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken.
Poedersuiker erdoor roeren.
Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden.
Aardbeienpuree eromheen scheppen.
Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Kaas
Land van herkomst
Italië