Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Panna Cotta met Laurier-Siroop en Aardbeien
Deze romige panna cotta krijgt een verrassende twist met een unieke lauriersiroop en frisse aardbeien. Een elegant Italiaans dessert met verfijnde smaken!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
opstijven in de koelkast
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
kookpan
Mengkom
IJskoud waterbad
Kleine puddingvormpjes
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
125
g
aardbeien
in plakjes
▢
6
blaadjes
basilicum
fijngehakt
▢
1
vanillestokje
in stukjes gesneden
▢
150
g
suiker
▢
10
laurierblaadjes
▢
4
blaadjes
gelatine
▢
4
el
melk
▢
200
ml
slagroom
▢
350
ml
volle kwark
▢
2
el
grappa
Instructies
Meng de plakjes aardbeien met de fijngehakte basilicum en zet apart.
Maal het vanillestokje met de suiker fijn in een keukenmachine.
Breng 100 g vanillesuiker met 100 ml water aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken tot een siroop.
Verwijder de nerf van de laurierblaadjes en overgiet ze kort met kokend water.
Snijd de laurierblaadjes zeer fijn en pureer ze in de keukenmachine met enkele eetlepels suikersiroop.
Voeg de resterende siroop toe en meng goed.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Breng in een pan de melk, de helft van de slagroom en de resterende suiker aan de kook.
Laat het mengsel ongeveer 10 minuten inkoken tot de helft.
Haal de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het warme roommengsel.
Plaats de pan in een kom met ijskoud water en laat afkoelen tot het lobbig wordt.
Klop de resterende slagroom lobbig en meng deze samen met de kwark en grappa door het afgekoelde roommengsel.
Verdeel het mengsel over puddingvormpjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Dompel de vormpjes kort in heet water en stort de panna cotta op borden.
Schenk de lauriersiroop erover en garneer met de plakjes aardbeien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een extra basilicumblaadje voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een zoete Moscato d'Asti past perfect bij de romige panna cotta en de subtiele kruidige lauriersiroop.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden