Voeg de stukjes paprika, uiringen en fijngehakte knoflook toe.
Bak zachtjes tot de groenten glazig zijn.
Voeg de suiker, azijn, zout, peper en paprikapoeder toe.
Laat het geheel onder af en toe roeren inkoken tot de chutney dik genoeg is.
Test dit door een druppel op een koud bord te leggen; deze mag niet uitlopen.
Voeg de gewassen rozijnen toe en laat ze nog 4 minuten zachtjes meekoken.
Verdeel de chutney over de schone potten.
Leg een vochtig velletje vershoudfolie op elke pot en sluit ze af met een schroefdeksel.
Zet de potten 10 minuten op hun kop.
Laat de chutney minimaal 4 weken rijpen voor de beste smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk op geroosterd boerenbrood, crostini's, bij rijstgerechten, op een boterham met oude kaas, of als smaakmaker bij gegrild vlees.Wijnadvies:Combineer met een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een lichte rosé.