Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Paradeissuppe
Oostenrijkse tomatensoep
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gr rijpe
tomaten
▢
½
liter
water
▢
100
gram
wortelen
▢
1
ui
▢
50
gram
peterselie
▢
100
gram
knolselderij
▢
50
gram
boter
▢
30
gram
bloem
▢
bouillon
▢
1
laurierblad
▢
1
kruidnagel
▢
20
gram
suiker
▢
citroensap
▢
room
▢
strooiaroma
▢
suiker
▢
zout
▢
citroen
▢
20
gr gekookte
vermicelli
of gekookte rijst
Instructies
Was de tomaten, snijd ze in stukken, kook ze in het water in ± 15 minuten gaar en wrijf ze door een zeef.
Maak de groenten schoon, snijd ze klein en smoor ze in de boter half gaar.
Strooi er de bloem over en roer die met wat bouillon glad.
Voeg de groentemassa met alle kruiderijen bij de tomatenpuree en laat alles nog ± 15 minuten koken.
Zeef de soep en breng haar eventueel met wat strooiaroma op smaak.
Voeg tenslotte een scheutje room en de vulling toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Oostenrijk