Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Parelballetjes
Porties:
12
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
, met stoomrekje en bolle deksel,
2 bamboe stoommandjes
,stapelbare
Zeef
diep bord
Ingrediënten
▢
200
g
half-om-halfgehakt
▢
1
cm
verse gemberwortel
geraspt
▢
½
el
maizena
▢
1
el
droge sherry
▢
4
Chinese kool bladeren
▢
4
el
sojasaus
licht
▢
1
el
zoete chilisaus
▢
1
el
sesamolie
Instructies
Rijst in pan met kokend water 2 minuten koken en in zeef laten uitlekken.
Bleekselderij met dunschiller schillen en in piepkleine blokjes snijden.
In kom gehakt mengen met bleekselderij, gember, maizena, sherry en 1 tl zout en goed doorkneden.
Van gehakt 12 balletjes van 2-3 cm doorsnee vormen.
Rijst in diep bord uitspreiden en gehaktballetjes door rijst wentelen, zodat ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels. Goed aandrukken.
Koolbladeren in stoommandjes leggen en in elk mandje 6 gehaktballetjes leggen.
Mandjes op elkaar stapelen.
Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
Water aan de kook brengen.
Mandjes op rekje zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
Parelballetjes in 15-18 minuten gaarstomen.
In schaaltje sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar roeren.
Parelballetjes in stoommandje serveren.
Dipsausje erbij zetten.
Voedingswaarden
Calories:
70
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Rijst
/
Vlees
Land van herkomst
China