Kneed de plakjes bladerdeeg snel tot een deegbal en verdeel deze in 2 gelijke porties.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 2 cirkels van 22-24 cm.
Snijd indien nodig de deeglappen bij.
Leg de deegcirkels naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd met een pizzasnijder of scherp mes voorzichtig in 6 gelijkvormige punten.
Bak de bakplaat in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten tot het deeg krokant is.
Haal de bakplaat uit de oven en laat het deeg minstens 30 minuten afkoelen.
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit.
Roer de mascarpone los met de vanillesuiker en 1 eetlepel passievruchtvlees.
Verwarm de abrikozenjam zachtjes (bijvoorbeeld in de magnetron) tot deze vloeibaar is.
Bestrijk de bladerdeegpunten voorzichtig met de jam.
Leg de helft van de punten op een taartschaal en verdeel de mascarpone erover.
Bedek met de resterende bladerdeegpunten.
Bestrooi de taart licht met poedersuiker en verdeel het overgebleven passievruchtvlees over de bovenkant.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht mousserende witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij dit dessert vanwege zijn fruitige en verfrissende karakter.