Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Pastasaus voor pasta en pizza
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
slow cooker
Ingrediënten
▢
1
kg
rundergehakt
▢
125
gram
gerookte spekreepjes
▢
5
tomaten
roma
▢
1
ltr
gezeefde tomaten
passata uit pak/blik
▢
3
winterwortel
▢
2
rode puntpaprika’s
▢
2
stengels bleekselderij
▢
2
uien
▢
4
tenen
knoflook
▢
4
tl
gedroogde italiaanse kruiden
▢
1
tl
zout
▢
2
tl
versgemalen zwarte peper
▢
2
tl
uienpoeder
▢
1
tl
chilivlokken
▢
1
handje
verse basilicumblaadjes
Instructies
Bak de spekjes op hoog vuur.
Pel en snipper de uien en de knoflook fijn.
Schil de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes.
Doe de ui, knoflook en bleekselderij en bak deze mee met de spekjes op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en rul deze even mee.
Alleen rullen, het hoeft nog niet gaar te worden.
Schep alles over in een slow cooker of braadpan.
Snijd de tomaten in blokjes.
De paprika’s in blokjes.
Schil de wortelen en rasp deze.
Voeg alles toe aan de pan.
Voeg de gezeefde tomaten toe.
Roer alles goed door elkaar.
Snijd de basilicumblaadjes en roer door het geheel.
Zet de slow cooker op low.
Stel de timer in op 5 uur.
Let op er wordt geen water toegevoegd.
Gebruik je een pan en heb je een oven.
Zet de pan met gesloten deksel in een oven op 95 graden.
Heb je geen oven, zet dan de pan op het kleinste pitje.
De saus mag niet meer koken, anders verdampt er te veel vocht.
Wordt de saus toch te dik, voeg dan een beetje water toe.
Na 5 uur heb je een heerlijke saus, die niet te dik of te dun is.
Kook je favoriete pasta erbij of smeer op een pizzabodem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus