Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastechi
Antilliaanse pasteitjes
Porties:
67
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vetvrij papier
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
1
kop
bloem
▢
3
eetlepel(s)
vet
▢
½
theelepel
zout
▢
½
theelepel
suiker
▢
¼
theelepel
bakpoeder
▢
2
eetlepel(s)
ei
losgeklopt
▢
½
liter
water
Voor de vulling:
▢
100
gram
kip
vlees, vis of garnalen
▢
½
nootmuskaat
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
½
teen
knoflook
fijngehakt
▢
½
ui
fijngesneden
▢
½
tomaat
fijngesneden
▢
⅙
paprika
fijngesneden
▢
½
fijngesneden
madame jeanette
promente
▢
1
stukje
prei
fijngesneden
▢
½
theelepel
kappertjes
▢
½
theelepel
piccalily
▢
2
pruimen
fijngesneden
▢
1
theelepel
rozijnen
▢
hot sauce
▢
zout
▢
peper
Instructies
De bloem, vet, zout, suiker en bakpoeder tot een kruimelige massa mengen.
Ei toevoegen en zoveel koud water met een vork erdoor mengen tot het deeg samen hangt.
Het deeg op een koele plaats afgedekt een nacht laten rusten.
Het vlees of vis met de bolle kant van een lepel inwrijven met nootmuskaat en peper.
De olie verhitten en het vlees aan beide kanten bruin bakken.
De fijn gesneden knoflook, ui, prei, tomaat, paprika en promente toevoegen en meebakken tot het vlees gaar is (10 min.).
Het vleesmengsel malen, de kappertjes, piccalily, klein gesneden pruimen en rozijnen toevoegen en het mengsel met hot sauce en zout op smaak brengen.
Verdelen en deze op een met bloem bestoven tafel uitrollen (of tussen vetvrij papier).
Midden op ieder rondje een theelepel van het vulsel leggen, de randen met water bestrijken en het deeglapje
Het deeg in 6 tot 7 bolletjes dubbelvouwen.
Randen aandrukken en omvouwen.
De pastechi in hete olie gaar en lichtbruin bakken en laten uitlekken.
Een papieren servet op een schaal of bord vouwen en de pastechi hierop serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Antillen