Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastinaak-appelsalade met yoghurtdressing
Een frisse salade van pastinaak, appel en veldsla met een romige yoghurtdressing – perfect als lunch of bijgerecht in de herfst.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
citruspers
grote kom
Keukenmes
schilmesje
slacentrifuge
snijplank
Ingrediënten
▢
1
citroen
sap van
▢
1
el
ramanas poeder of verse geraspte ramanas
▢
2
el
koolzaadolie
▢
2
stevige zure appels
▢
250
g
veldsla
▢
250
g
yoghurt
▢
400
g
pastinaken
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Schil de pastinaken dun en rasp ze grof.
Was de appels en snijd ze in julienne.
Was de veldsla en droog goed.
Meng pastinaak, appel en veldsla in een grote kom.
Roer voor de dressing de yoghurt, koolzaadolie, citroensap en ramanas glad.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Meng de dressing door de salade vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met roggebrood of zwart roggebrood als lichte maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse droge witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Lunch
/
Salade
/
Tussendoortje
Land van herkomst
Duitsland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch