Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peperkoekhuisje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
deegroller
kom
Garde
spuitzak
Ingrediënten
ingrediënten voor de speculaas:
▢
150
g
roomboter of
kokosolie
▢
80
g
honing
▢
10
g
speculaaskruiden
▢
125
g
havermeel
▢
125
g
volkoren speltmeel
▢
4
eetlepel(s)
amandel/haver/soja melk
▢
snufje
zout
Ingrediënten voor de karamellijm:
▢
300
g
suiker
▢
Ingrediënten voor de fondant:
▢
1
eiwit
▢
200
g
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C. Kneed de boter, de honing, speculaaskruiden, het meel en zout goed door elkaar.
Voeg de melk aan het beslag toe zodat het een soepel deeg wordt.
Rol het deeg vervolgens dun (circa 0,5 cm) met een deegroller.
Knip de vormen voor het huisje uit het template en leg die op het deeg.
Snijd de vormen met een scherp mesje uit het deeg.
Bak de onderdelen van het huisje op een bakplaat met bakpapier in circa 20 minuten op 180 °C goudbruin.
Smelt 300 g suiker in een koekenpan, dit is het cement voor het huisje.
Doop de afgebakken onderdelen van het huisje in de gesmolten suiker (karamel) en druk twee onderdelen tegen elkaar.
Zet op deze manier het huisje in elkaar.
Doe het eiwit in een kom en klopt het los.
Voeg beetje bij beetje, al kloppend de poedersuiker toe totdat al het poedersuiker is opgenomen door het eiwit.
Schep het fondant in een spuitzak en bewerk de huisjes.
Strooi nog wat extra poedersuiker over de huisjes als voor een echte sneeuwlook
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas