Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peren met Chocomousse-tompouces
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Oven
deegroller
Uitsteekvorm (5 cm doorsnede)
Bakplaat
kom
Spatel
Ingrediënten
▢
2
peren
geschild en gehalveerd
▢
150
g
suiker
▢
3
dl
water
▢
1
plakje
bladerdeeg
▢
1
losgeklopt ei
▢
100
g
pure chocolade
▢
2
dl
stijfgeklopte slagroom
▢
4
eetlepels
abrikozenjam
▢
Gehakte
pistaches ter garnering
Instructies
Breng 150 g suiker met 3 dl water aan de kook.
Kook de peren hierin 3-4 minuten.
Steek 4 cirkels van 5 cm doorsnede uit 1 plakje bladerdeeg.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, kerf een ruitpatroon in het deeg en strooi 1 eetlepel suiker erover.
Bak de cirkels in een oven op 200 °C gedurende 15 minuten.
Laat ze afkoelen en snijd ze in twee lagen.
Smelt 100 g pure chocolade au bain-marie en meng dit met 2 dl stijfgeklopte slagroom.
Vul de tompouces met de chocomousse.
Meng 2 dl peren-kookvocht met 4 eetlepels abrikozenjam en zeef dit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de peren met de tompouces, saus en gehakte pistaches.
Combineer dit heerlijke nagerecht met een dessertwijn zoals Sauternes of een glas Muscat.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
Land van herkomst
Internationaal
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag
/
Verjaardag