Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peren walnotentaartjes
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Ingrediënten
▢
4
plakjes
roomboter bladerdeeg
diepvries, Koopmans,
▢
1
zakje
walnoten
45 g, Baukje,
▢
1
eetlepel
citroenrasp
Baukje,
▢
2
eetlepels
suiker
▢
1
ei
▢
2
handperen
niet te rijpe bolvormige
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Bladerdeeg uitspreiden en in 5 minuten laten ontdooien. Walnoten heel fijn hakken.
Citroenrasp en 1 eetlepel suiker erdoor mengen. In kommetje ei loskloppen en 2 eetlepels ei
door walnoten mengen. Bladerdeegplakjes op bakplaat leggen. Peren schillen, halveren en
klokhuizen eruit snijden. Walnotenpasta op platte kant en in holte van peerhelften scheppen
en platdrukken. Helften met platte kant naar beneden op bladerdeegplakjes leggen en 11/2
cm rondom peer uitsnijden. Van bladerdeegrestjes 8 blaadjes maken en met water aan
bovenkant van bladerdeeg plakken. Bovenkant van peer diagonaal insnijden, peer hierbij net
niet doorsnijden. Bladerdeeg en peer bestrijken met rest van losgeklopt ei. Rest van suiker
erover strooien. In midden van oven in 20 minuten bruinbakken. Peren uit oven op bordjes
zetten en koud of warm serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel serveren met warme vanillesaus of vanillebourbon roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Noten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch