Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Perenflapjes met Roomkaas en Amandelen
Zoete perenflapjes gevuld met roomkaas en aardbeienjam, gegarneerd met honing en amandelen.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Ingrediënten
▢
2
el
honing
▢
3
el
aardbeienjam
▢
4
el
geschaafde amandelen
▢
4
plakjes
roomboter bladerdeeg
diepvries
▢
1
rijpe
handpeer
▢
75
g
roomkaas
Instructies
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Schil de peer en snijd in stukjes.
Prak de kaas los en roer de jam erdoor.
Verdeel de peerstukjes en het kaasmengsel over de plakjes bladerdeeg en bestrijk de randen met water.
Vouw de plakjes schuin dubbel en druk de randen goed aan.
Verwarm de honing op laag vuur en bestrijk de flapjes ermee.
Bestrooi met de amandelen.
Bak de flapjes in ± 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
Gebruik kersenconfiture in plaats van aardbeienconfiture.
Bestrooi de flapjes in plaats van met amandelen met 4 eetlepels grofgehakte hazelnoten.
Serveertip:
Serveer warm of koud, eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch