Deze heerlijke perennestjes van bladerdeeg, gevuld met walnoten en honing, zijn een elegante en smaakvolle traktatie voor elke gelegenheid. Serveer ze warm met een toefje slagroom voor extra verwennerij!
15kleinehalve perengeschild (of halve peren uit blik)
3eetlepelshoning
100gwalnotengrof gehakt
1snufjekaneel
1eilosgeklopt
Instructies
Neem het bladerdeeg 10 minuten voordat je met de bereiding begint uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het direct op een bakplaat.
Snijd het deeg in vierkanten van 8 x 8 cm.
Bestrijk de vierkanten met het losgeklopte ei en prik met een vork kleine gaatjes in het midden van de vierkanten (niet in de randen, zodat deze kunnen rijzen).
Meng de honing, walnoten en kaneel in een kom voor de vulling.
Snijd de peren in twee helften en verwijder de klokhuizen.
Snijd de helften vervolgens in de lengte bijna door, zodat de schijven nog vastzitten aan de punt.
Schuif de schijven een beetje uit elkaar om een waaier te vormen.
Doe per vierkant 1 eetlepel van de vulling in het midden, druk de vulling een beetje plat en leg op elk vierkant een halve peer.
Bak de perennestjes in het midden van de oven gedurende ca.
20 minuten goudbruin.
Serveer ze meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met slagroom (met een beetje kaneel en suiker gemengd) erop zien de nestjes er extra smakelijk uit op uw feesttafel!Wijnadvies:Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes.