Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Perenplaattaart met hazelnootpasta
Porties:
8
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
pan
Citroenrasp
Ingrediënten
▢
1
rol vers bladerdeeg
▢
4
rijpe
peren
▢
300
g
hazelnootpasta
▢
150
g
roomkaas
▢
Sap en rasp van 1/2 citroen
▢
1
eetlepel
gesuikerde pompoenpitten
Instructies
Breng in een ruime pan water aan de kook.
Schil de peren, laat het steeltje zitten en wrijf ze in met citroen om verkleuring te voorkomen.
Kook de peren in ongeveer 15 minuten gaar.
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking voor.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op de bakplaat.
Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen om een opstaande rand te creëren.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Meng de roomkaas en hazelnootpasta en bestrijk het bladerdeeg gelijkmatig tot aan de rand.
Halveer de peren en laat het steeltje aan één helft zitten.
Leg de peren in twee rijen op de taart, met de steeltjes naar beneden.
Bestrooi met (gesuikerde) pompoenpitten en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
Laat de taart na het bakken even afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer vormt een heerlijk contrast met de peren en hazelnootpasta in dit dessert.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch