5dlFriesche Vlag kwarkyoghurt perzik-maracuja1 liter pak
2½dlslagroom
Instructies
Smelt de boter op laag vuur en meng de verkruimelde koek erdoor.
Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (ø 24 cm).
Week de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in ruim koud water.
Snijd de halve perziken in dunne partjes.
Breng ½ dl van het perziknat (uit het blik) aan de kook en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op.
Roer dit mengsel door de kwarkyoghurt.
Klop de slagroom stijf en spatel het door het kwarkyoghurtmengsel.
Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van de taart.
Houd 10 partjes perzik apart voor de garnering en verdeel de rest van de perzikpartjes over het kwarkyoghurtmengsel.
Schenk de rest van het kwarkyoghurtmengsel eroverheen.
Laat de taart in de koelkast in ± 3 uur opstijven.
Verwijder de rand van de springvorm en garneer de taart met de overgebleven perzikpartjes.
Snijd de taart in punten en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke perzik-maracujataart als verfrissend dessert na een zomerse maaltijd.Een glas gekoelde witte wijn, zoals een Riesling, vormt een mooie aanvulling op de fruitige smaken van de taart.