Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Perziken met amaretti
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage ovenschaal
Ingrediënten
▢
4
rijpe
perziken
▢
50
g
amaretti koekjes of cantuccini
▢
2
el
zoete witte wijn
▢
50
g
amandelspijs
▢
1
eidooier
▢
15
g
boter
▢
poedersuiker
Instructies
Bereidingswijze:
Halveer de perziken en verwijder de pit.
Verkruimel de amaretti in een vijzel of met een deegroller en meng de wijn, amandelspijs en eidooier erdoor.
Vul de perzikholten met het amarettimengsel en zet de perziken naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
Leg op elke perzik een klontje boter.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175°c
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de perziken in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Schep de perziken met een spatel op 4 borden en strooi er wat poedersuiker over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met lobbig geklopte room of slagroomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit