Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Petite Francaise
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
deegroller
Ingrediënten
▢
6
plakjes
bladerdeeg
▢
4
friszure appels
▢
100
gram
boter
▢
125
gram
suiker
▢
125
gram
amandelpoeder
▢
2
middelgrote eieren
▢
1
eetlepel(s)
rum
▢
poedersuiker
Instructies
Oven voorverwarmen op 200graden
Maak met de deegroller een cirkel van de plakjes bladerdeeg en leg in een ingevette of met papier beklede taartvorm.
Zet even in de koelkast.
Smelt de boter en giet in een wijde beslagkom.
Voeg hierbij het amandelpoeder, de suiker, de eieren en de rum.
Mix tot een egale en luchtige massa en giet op de taartbodem.
Zet even in de koelkast.
Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
Druk de partjes voorzichtig in waaiervormig in de crème en bestrooi met poedersuiker.
Bak in 50 minuten of tot taart mooi bruin is en de vulling niet meer beweegt.
Laat op een rooster afkoelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Land van herkomst
Frankrijk