Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Petits fours
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
pannacotta:
▢
250
ml
room
▢
15
gr
suiker
▢
1
vanillestok
schraapsel ervan
▢
1,5
gelatineblad
koekjesdeeg:
▢
150
gr
zachte boter
▢
65
gr
suiker
▢
60
gr
broyage
30 gr amandelpoeder en 30 gr poedersuiker
▢
snuifje
zout
▢
1
ei
▢
250
gr
bloem
Instructies
Panna cotta:
Doe de room, de suiker en de vanille in een steelpan en kook op, laat de gelatine ondertussen weken in koud water.
Als de room opgekookt is, zeef je alles door en voeg je de gelatine toe.
Giet alles in een vorm voor ijsblokjes en zet in de diepvriezer om op te stijven.
Koekjesdeeg:
Doe de boter, de suiker, de broyage en het zout in een mengkom en meng goed.
Voeg het ei en de bloem toe, meng goed en kneed het mengsel bijeen, laat opstijven in de koelkast.
Rol het opgesteven deeg uit tot een dikte van 2 à 3 mm, prik in met een vork en gebruik een rond uitsteekvormpje om de koekjes eruit te snijden.
Bak in een voorverwarmde oven op 180° voor zo’n 6 minuten.
Smelt witte chocolade in de microgolf en bestrijk de gebakken koekjes met de chocolade zodat ze krokant blijven.
Plaats de bevroren panna cotta-torentjes op de koekjes en garneer met verschillende soorten fruit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch