Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Piëmontese salade met gorgonzola en ansjovis
Een smaakvolle Piëmontese salade met gorgonzola, ansjovis en een frisse vinaigrette.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Ingrediënten
▢
Ansjovispasta
▢
Artisjokhartjes
blik
▢
Blokjes
gebakken brood
▢
1
hardgekookt ei
▢
50
gram
gorgonzola
▢
Citroensap
▢
Knoflook
▢
Olijfolie
▢
Paprika
dun gesneden
▢
Rode sla
Instructies
Pluk de rode sla, verwijder de kern, was en droog de blaadjes.
Verkruimel de gorgonzola en het ei.
Strooi de gorgonzola en het ei over de sla.
Roer een vinaigrette van olie, citroensap en ansjovispasta.
Wrijf een slabak in met knoflook.
Schep de sla in de bak en schep de vinaigrette erover.
Garneer met blokjes brood en/of paprika.
Voeg eventueel artisjokhartjes toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Ook lekker met kropsla, krulandijvie of veldsla.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ansjovis
/
Bijgerecht
/
Kaas
/
Salade
/
Voorgerechten
/
Zuivel
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden