Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pikante kaasfondue
Snel te maken.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
g
boter
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
300
ml
melk
▢
150
g
verse roomkaas naturel
▢
300
g
cheddar
donkergele Engelse kaas, geraspt
▢
1
bol
mozzarella
kaas, in stukjes
▢
2
eetlepel(s)
jalapeñopepers
pot à 227 g
▢
½
zakje
verse koriander
à 15 g, fijngehakt
Instructies
In fonduepan (of braadpan met dikke bodem) boter smelten.
Bloem erover strooien en 1 minuut zachtjes meebakken.
Melk toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot gladde, gebonden saus ontstaat.
Roomkaas in saus laten smelten.
Cheddar en mozzarella door saus mengen en roeren tot alle kaas gesmolten is.
Pepers in stukjes snijden en met koriander door fondue roeren.
Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om te dippen:
- beetgaar gekookte minimaïskolfjes
- repen rode of gele paprika
- tortillachips of opgerolde repen wraptortilla
- stukjes verse ananas
- stukken avocado
- blokjes chorizoworst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch