Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pikante speklapjes met roerbakschotel van andijvie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
knoflookpers
keukenpapier
Koekenpan
Wok
Ingrediënten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
500
g
magere speklapjes
zonder zwoerd
▢
4
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
enkele druppels tabasco
▢
100
g
Zeeuws spek
vleeswaren
▢
4
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
450
g
voorgekookte aardappelblokjes
of -plakjes
▢
800
g
gesneden andijvie
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
nootmuskaat
Instructies
Pers de teentjes knoflook boven de speklapjes.
Voeg ketjap en tabasco en 1 eetlepel olie toe en marineer het vlees hier minimaal 15 minuten in.
Snijd het Zeeuws spek in smalle reepjes.
Dep de speklapjes een beetje droog met keukenpapier.
Bak ze in een hete koekenpan goudbruin en gaar in 12 minuten.
Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin de aardappelblokjes 5 minuten.
Voeg de andijvie toe en bak nog 4 minuten.
Schep het Zeeuws spek erdoor en voeg peper, zout (niet te veel i.v.m. het spek) en nootmuskaat toe.
Serveer de andijvieschotel met daarop de pikante speklapjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
In plaats van andijvie is paksoi of Chinese kool ook heel geschikt.
Wijnadvies:
Prettige metgezellen zijn warm smakende Côtes du Rhône en Côtes du Ventoux. Passend zijn ook Rioja en Valpolicella (16-18ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
/
Varkensvlees