Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pilaf met Kip en Bier
Heerlijke pilaf met kip en een vleugje bier, eenvoudig bereid in de Airfryer voor een rijke en volle smaak.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
bakpan
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
pindaolie
▢
1 ½
kopjes
witte rijst
▢
5
kopjes
kippenbouillon
▢
1
kopje
bier
▢
450
gram
kipfiletreepjes
▢
Zout en peper
naar smaak
▢
6
eetlepels
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Verwarm de Airfryer voor op 175 graden Celsius.
Doe de pindaolie in de bakpan en verwarm deze gedurende 1 à 2 minuten.
Voeg de rijst toe en bak 3 minuten tot de rijst licht geroosterd is.
Giet de kippenbouillon en het bier erbij en kook 20 minuten.
Voeg de kipfiletreepjes toe en kook nog eens 10 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Controleer of de rijst gaar is.
Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en kook nog 5 minuten.
Schep de warme pilaf in individuele kommen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Combineer dit gerecht met een licht bier of een droge witte wijn voor een gebalanceerde smaakervaring.
Voedingswaarden
Calories:
529
kcal
|
koolhydraten:
65.5
g
|
Protein:
37.9
g
|
Vet:
9.6
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
0.9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch