Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pilav met tomaten
Ik vind dit recept de lekkerste pilav die ik ken. Ik heb het niet zo met die zoetigheid erin!!!
Ik gebruik deze pilav vaak met lamskoteletjes, gehaktballetjes (köfte) of kip.
Zowel te gebruiken in de Turks als Griekse keuken.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
basmati rijst
▢
1
ui
middelgrote / fijngehakt
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
4
gepelde
fijngehakte tomaten of uit een blik
▢
2
theelepel
basilicum
verse fijngehakte
▢
2
theelepel
peterselie
verse fijngehakte
▢
4-5
dl
water
▢
1
bouillonblokje
naar keuze
▢
zout en peper
Instructies
De ui glazig fruiten in de olie en knoflook toevoegen.
De rijst erdoor roeren en daarna de tomaten.
Omdat ik zelf rijst kook in een rijstkoker, doe ik alles dus in deze pan.
Voeg water met bouillonblokje toe en de kruiden met peper en zout.
Kijk of er voldoende water is toegevoegd, de pilav behoort wat vochtig te zijn!
Laat dit in 15-20 minuten gaarkoken – al naar gelang wat er op de verpakking van de rijst staat – en, laat alles even nagaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
1 theelepel paprikapoeder
3 of 4 gedroogde tomaten in stukjes gesneden
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
Griekenland
/
Turkije
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch