Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pitabroodje Gyros met Huisgemaakte Tzatziki ala 't Zusje
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Schone theedoek of kaasdoek
Mengkom
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
Voor het pitabroodje gyros:
▢
4
mini pitabroodjes
▢
200
gram
gyrosvlees
▢
Witte kool
fijngesneden
Voor de tzatziki:
▢
150
gram
Griekse yoghurt
▢
100
gram
komkommer
▢
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
20
ml
citroensap
▢
Olijfolie
▢
Peper en zout naar smaak
Optioneel:
▢
verse
dille
fijngehakt
Instructies
Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken in een schone theedoek of kaasdoek.
Druk het overtollige vocht eruit.
Meng in een kom de Griekse yoghurt, komkommerrasp, citroensap en uitgeperste knoflook.
Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje dille.
Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
Leg een beetje witte koolsalade op een tapasschaaltje en leg hier een opengesneden pitabroodje tegenaan.
Zet er een tipje tzatziki bij.
Bak de gyrosreepjes in een koekenpan totdat ze lekker krokant zijn.
Schep de gebakken gyrosreepjes in de pitabroodjes en serveer met de witte koolsalade en tzatziki.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Hapjes
/
Hoofdgerechten
/
Tapas
/
Vlees
Land van herkomst
Griekenland