Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Baconburger met Ananassalsa
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
marineren
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
verse
ananas
▢
1
limoen
▢
1
eetlepel
gembersiroop
▢
10
g
verse koriander
▢
Zout
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
¼
krop
ijsbergsla
▢
8
plakken
bacon
▢
10
g
boter of margarine
▢
4
hamburgers à 100 g
▢
4
Kaiserbroodjes
▢
2
eetlepels
mayonaise
Instructies
Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 cm.
Boen de limoen schoon en rasp dunne schil af.
Pers de limoen uit.
In een grote kom, meng de gembersiroop, limoenrasp en -sap.
Knip de koriander erboven fijn en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de ananasblokjes toe aan de marinade en meng goed.
Laat de ananas afgedekt ongeveer 1 uur marineren.
Maak de sla schoon, was deze en snijd in dunne reepjes.
Bak de bacon in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur in ongeveer 2 minuten knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruin, halverwege keren.
Snijd de broodjes open en bestrijk met mayonaise.
Verdeel de sla over de onderkant van de broodjes, leg de hamburgers, bacon en ananassalsa erop.
Plaats de bovenkant van de broodjes erop en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige baconburger met ananassalsa gaat goed samen met een lichte en fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Rosé.
Voedingswaarden
Calories:
560
kcal
|
koolhydraten:
34
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
37
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
11
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Lunch
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Internationaal