Baconburger met pittige ananassalsa

AllerHande juli 2000
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ verse ananas
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel(s) gembersiroop
  • 10 g verse koriander zakje à 15 g
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • ¼ krop Ijsbergsla
  • 8 plakken bacon
  • 10 g boter of margarine
  • 4 hamburgers à 100 g
  • 4 Kaiserbroodjes
  • 2 eetlepel(s) mayonaise

Instructies

  • Ananas schillen, harde kern verwijderen en in blokjes van ca. 1 cm snijden.
  • Limoen schoonboenen en schil er dun afraspen.
  • Limoen uitpersen. In grote kom gembersiroop, limoenrasp en -sap door elkaar roeren, koriander erboven fijn knippen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Ananasblokjes aan marinade toevoegen en door elkaar scheppen.
  • Ananas afgedekt ca. 1 uur laten marineren.
  • Sla schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden.
  • In koekenpan met anti-aanbaklaag bacon op matig vuur in ca. 2 minuten uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken.
  • In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren.
  • Broodjes opensnijden en met mayonaise bestrijken.
  • Sla over broodjes verdelen, hamburgers, bacon, en ananassalsa erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Lunch / Varkensvlees / Vlees