Baconburger met pittige ananassalsa
AllerHande juli 2000
Ingrediënten
- ½ verse ananas
- 1 limoen
- 1 eetlepel(s) gembersiroop
- 10 g verse koriander zakje à 15 g
- zout
- versgemalen zwarte peper
- ¼ krop Ijsbergsla
- 8 plakken bacon
- 10 g boter of margarine
- 4 hamburgers à 100 g
- 4 Kaiserbroodjes
- 2 eetlepel(s) mayonaise
Instructies
- Ananas schillen, harde kern verwijderen en in blokjes van ca. 1 cm snijden.
- Limoen schoonboenen en schil er dun afraspen.
- Limoen uitpersen. In grote kom gembersiroop, limoenrasp en -sap door elkaar roeren, koriander erboven fijn knippen en op smaak brengen met zout en peper.
- Ananasblokjes aan marinade toevoegen en door elkaar scheppen.
- Ananas afgedekt ca. 1 uur laten marineren.
- Sla schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden.
- In koekenpan met anti-aanbaklaag bacon op matig vuur in ca. 2 minuten uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken.
- In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren.
- Broodjes opensnijden en met mayonaise bestrijken.
- Sla over broodjes verdelen, hamburgers, bacon, en ananassalsa erop leggen.