Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Bonensoep met Chorizo
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Stamper
Ingrediënten
▢
100
g
chorizoworst
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
3
stengels
bleekselderij
in dunne plakjes gesneden
▢
1
rode paprika
in kleine blokjes gesneden
▢
2
blikken
bruine bonen à 850g
▢
1
liter
vleesbouillon
van tablet
Instructies
Bereidingswijze:
Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden.
Snijd vervolgens blokjes van de chorizoworst.
Bak de chorizoblokjes 3-4 minuten al omscheppend in een soeppan zonder olie of vet.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee.
Voeg de dunne plakjes bleekselderij en de blokjes rode paprika toe aan het chorizomengsel in de pan.
Schep de inhoud van beide blikken bruine bonen, inclusief het vocht, door het mengsel in de pan.
Schenk de vleesbouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook.
Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
Druk met een stamper de bonen fijn en roer goed door tot de soep mooi gebonden is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de pittige smaken van de chorizo en de bonensoep.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij