Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Cajun Basmatirijst met Kool
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wok of braadpan
Ingrediënten
▢
300
g
basmatirijst
▢
1
kleine
rode peper
▢
1
kleine
rode paprika
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
▢
2
schaaltjes
cajunvleesreepjes à 200 g
▢
2
zakken
panklare spitskool à 300 g
▢
Zout en peper naar smaak
▢
50
g
ongezouten pinda's
Instructies
Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de rode peper, maak hem schoon en snijd hem in dunne reepjes.
Was de rode paprika, maak hem schoon en snijd hem in blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of braadpan.
Bak de cajunvleesreepjes in ongeveer 7 minuten bruin.
Voeg de paprika- en peperreepjes toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
Voeg de spitskool toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Garneer met de pinda's.
Serveer met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige Cajun Basmatirijst met Kool gaat goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal