Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Couscous met Dadels en Feta
Serveer deze pittige couscous als hoofdgerecht met een frisse salade van komkommer en tomaat.
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
400
g
couscous
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
rode ui
fijngesnipperd
▢
1
potje
jalapeñopepers
225 g, uitgelekt
▢
100
g
dadels
pitloos
▢
500
ml
kruidenbouillon
van tablet
▢
2
eetlepels
honing
▢
2
eetlepels
boter
▢
200
g
fetakaas
verbrokkeld
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de couscous met de olijfolie, ui, de helft van de jalapeñopepers en de helft van de dadels in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de bouillon.
Laat de honing met de boter smelten in de hete bouillon en giet het bouillonmengsel over de couscous.
Breng op smaak met zout en peper.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en verwarm deze gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
Verwijder de folie en strooi de feta erover.
Laat het gerecht nog 5 minuten garen in het midden van de oven.
Haal uit de oven en bestrooi met de rest van de dadels en jalapeñopepers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch