Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Mierikswortelroom
Een heerlijke en pittige mierikswortelroom die perfect past bij gerookte zalm. Snel te maken en boordevol smaak!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Garde of spatel
Ingrediënten
▢
1 ¼
dl
lobbig geklopte slagroom
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
1
eetlepel
geraspte sinaasappelschil
▢
1,5
eetlepels
geraspte mierikswortel
uit een potje
Instructies
Klop de slagroom lobbig en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil toe aan de room en roer goed door.
Meng 1,5 eetlepels geraspte mierikswortel door de room.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot een gladde en romige saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst