Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Radijssoep met Crème Fraîche en Croutons
Een verrassende pittige radijssoep met een romige touch, geserveerd met knapperige croutons voor extra bite.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote soeppan
Staafmixer of blender
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
2
bosjes radijs
8 radijsjes apart gehouden, even gekookt en in plakjes gesneden
▢
Groen van de radijs
goed gespoeld en in stukken gesneden
▢
2
uien
fijn gesneden
▢
2
aardappelen
in blokjes gesneden
▢
2
bouillonblokjes
▢
¾
liter
water
▢
Zout en peper
naar smaak
▢
125
ml
crème fraîche
▢
Croutons
voor garnering
Instructies
Doe het groen van de radijs, aardappelen, uien en de bouillonblokjes in een grote soeppan.
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
Voeg de in plakjes gesneden radijsjes toe aan de gepureerde soep en roer goed door.
Breng de soep op smaak met zout en peper naar wens.
Serveer de soep in kommen, met een lepel crème fraîche en garneer met knapperige croutons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij deze pittige soep.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch