Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Tortelloni Pastasalade met Pesto
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Koeltijd
30
minuten
min
Total time
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
vergiet
wijde schaal
Ingrediënten
▢
750
g
tortelloni con formaggio e nocci
verse pasta
▢
200
g
sugar snaps
▢
1
rode peper
▢
100
g
verse pesto
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
witte-wijnazijn
▢
250
g
cherrytomaten
gehalveerd
▢
75
g
rucola
Instructies
Kook de tortelloni volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan met kokend water totdat ze beetgaar zijn.
Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de sugar snaps toe.
Giet de tortelloni en sugar snaps af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
Snijd de rode peper zeer fijn.
Meng in een wijde schaal de verse pesto met de fijngesneden rode peper, olijfolie en witte-wijnazijn.
Voeg de uitgelekte tortelloni en sugar snaps toe aan de pestodressing en meng alles goed door elkaar.
Laat de pastasalade 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen terwijl de smaken intrekken.
Was de cherrytomaten en halveer ze.
Scheur de rucola in stukken.
Schep voorzichtig de cherrytomaten en rucola door de pastasalade.
Breng de salade op smaak met zout en peper.
Serveer de pastasalade op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige pastasalade met pesto.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Pasta
/
Salade
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm