Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Visballetjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Hapjespan
Ingrediënten
▢
400
g
kabeljauwfilet
▢
1
theelepel
zout
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
1
rode peper
zonder zaadjes en fijngehakt
▢
Schil van 1 limoen
geraspt (rest wordt niet gebruikt)
▢
1
ei
▢
100
g
bloem
▢
100
ml
zonnebloemolie
Instructies
Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met het zout, knoflook, sjalotjes, rode peper en geraspte limoenschil.
Meng het ei en de bloem door het vismengsel en vorm met vochtige handen 12-16 kleine balletjes.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de visballetjes (in porties) in 3-4 minuten rondom bruin.
Laat de gebakken visballetjes uitlekken op keukenpapier.
Serveer de visballetjes met sambal of een pikante salsa uit een pot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze pittige visballetjes als voorgerecht of als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd. Ze zijn ook heerlijk als snack bij de borrel.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de pittige smaak van deze visballetjes.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
13
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Antillen
/
Internationaal