Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Plaattaartjes met gekarameliseerde ui
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
keukenpapier
Oven
Ingrediënten
▢
8
uien
▢
2
takjes
rozemarijn
▢
50
g
roomboter
▢
8
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
3
romatomaten
▢
4
ansjovisfilets
▢
zwarte peper
▢
zout
▢
1
eetlepel
bloem
om te bestuiven
Instructies
Uien pellen en in ringen snijden.
Rozemarijn van takjes rissen en fijnhakken.
In pan met dikke bodem boter smelten.
Uienringen erdoor scheppen en 25 à 30 minuten zachtjes fruiten tot ze zoetig van smaak en zacht zijn; niet bruin laten worden.
Regelmatig omscheppen.
Rozemarijn erdoor scheppen.
Intussen bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Werkvlak en deegroller dun bestuiven met bloem.
Telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne langwerpige lap (ca. 20 x 10 cm).
Deeglapjes op bakplaat leggen.
Randjes van lapjes deeg bestrijken met water, ca. 1 centimeter naar binnen vouwen en aandrukken.
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Uienmengsel op plakjes deeg scheppen, randen vrijlaten en bestrijken met olijfolie.
Bakplaat in midden van oven schuiven en taartjes in 15 à 20 minuten goudbruin bakken.
Intussen tomaten wassen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Ansjovis met keukenpapier droogdeppen en fijnsnijden.
Ansjovis door tomaten scheppen.
Plaattaartjes uit oven nemen en tomatenmengsel erover verdelen.
Taartjes royaal bestrooien met zwarte peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met frisse
groene salade
.
Voedingswaarden
Calories:
65
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Vis