Deze verfijnde poché zalm wordt geserveerd met een romige kruidenmayonaise en een glanzende laag visgelei. Een klassiek gerecht dat perfect past bij een stijlvol voorgerecht.
Breng het water in een grote pan aan de kook met ui, wortel, kruidenbosje, zout en peper.
Laat dit 20 minuten zachtjes koken en vervolgens afkoelen.
Plaats de zalmmoten in de afgekoelde court-bouillon en verwarm langzaam tot het suddert.
Laat de vis 4-6 minuten pocheren, afhankelijk van de dikte.
Laat de zalm in het kookvocht afkoelen.
Maak de saus door de spinazie, waterkers, peterselie, kervel, dragon en pimpernel kort te blancheren.
Laat uitlekken en pureer ze fijn.
Meng de kruidenpuree met de mayonaise en voeg de fijngemaakte eierdooiers toe.
Haal de zalm uit de bouillon en laat uitlekken.
Schik de moten op slabladeren op een serveerschaal.
Giet de visgelei over de zalm en laat opstijven op een koele plaats.
Garneer met plakjes tomaat en komkommer.
Serveer de kruidenmayonaise apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperig stokbrood en een frisse groene salade.Wijnadvies:Een droge, witte wijn zoals Chablis of Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.