Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Podding Rotti
Indonesische broodpudding
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
gesneden oud bruinbrood
▢
½
l.
melk
▢
4
eieren
▢
150
gram
rozijnen
▢
6
eetl. gula djawa of 12 eetl. bruine suiker
▢
mespuntje
zout
▢
1
vanillestokje
▢
100
gram
boter.
Instructies
Snijd de korsten van het brood en week het in water gedurende 10 minuten.
Knijp het brood vervolgens goed uit.
Splijt het vanillestokje en laat het in de melk trekken.
Voeg ook de rozijnen bij de melk en laat de melk zo tien minuten staan.
Haal het vanillestokje uit de melk en hak het fijn.
Klop de eieren los en roer de melk en de rozijnen erdoor.
Werk het brood goed door de eiermassa.
Beboter een ovenschotel en doe de broodpudding erin.
Leg er hier een daar een klontje boter op.
Verwarm de oven voor op 200 graden of stand 4-5.
Laat de pudding in zo'n 40 minuten bruin en gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Indonesië