Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Poffertjes van Sofie Dumont
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Poffertjespan
plastic spuitbus
Zeef
Ingrediënten
▢
200
g
tarwebloem
▢
15
g
verse gist
▢
400
ml
lauwe melk
▢
2
g
zout
▢
5
g
suiker
▢
50
g
ei
▢
50
g
gesmolten boter
▢
Versiering:
▢
poedersuiker
Instructies
Los de gist op in de lauwe melk.
Zeef de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in de bloem.
Strooi het zout en de suiker op de randen van de bloem.
Giet eerst wat melk in het kuiltje en roer tot een glad deeg zonder klonters.
Doe het ei in het kuiltje en vervolgens al roerend de rest van het gist-melkmengsel geleidelijk bijvoegen.
Schenk er op het laatst straalsgewijs de gesmolten boter bij.
Leg een licht vochtige doek over de kom en laat 10 minuutjes rusten.
Zet een speciale poffertjespan op het vuur en laat goed warmen.
Vet de pan de eerste keer in met wat boter.
Neem een knijpfles en doe wat van het deeg hierin.
Nu kan je het deeg gemakkelijk in de holtes spuiten.
Draai de poffertjes met behulp met 2 houten stokjes om nog voor de bovenkant gestold is en bak ze verder goudbruin.
Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heb je geen speciale spuitbus, dan kan een lege knijpfles van bijvoorbeeld ketchup ook dienst doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch