Kook de pompoen met 3 dl water in een pan ± 15 minuten.
Giet de pompoen boven een maatbeker in een zeef af en meet 1/4 liter pompoenvocht af.
Pureer de pompoen.
Doe de bloem, 1/2 theelepel zout, 125 gr suiker en de melk in een kom en roer dit door elkaar.
Voeg al roerend het pompoenvocht toe tot een glad mengsel ontstaat en roer er daar de pompoenpuree door.
Doe er onder flink roeren het ei, de vanillesuiker en de kaneel bij.
Verhit in een grote (Tefal) koekenpan een beetje olie, giet met een juslepel 3 bergjes beslag in de koekenpan, bak ze tot de bovenkant bijna droog is, keer ze en bak ze snel goudbruin.
Houd de pannenkoekjes warm.
Bak zo nog ± 20 pannenkoekjes.
Eet de pannenkoekjes warm of koud, met zoet of hartig beleg (stroop, suiker,
kaas), als ontbijt, als tussendoortje of als toetje.