Pompoenpannenkoekjes

Porties: 25 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram schoongemaakte pompoen in stukjes
  • 250 gram bloem
  • zout
  • 150 gram suiker
  • ¼ liter melk
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • olie of boter om in te bakken

Instructies

  • Kook de pompoen met 3 dl water in een pan ± 15 minuten.
  • Giet de pompoen boven een maatbeker in een zeef af en meet 1/4 liter pompoenvocht af.
  • Pureer de pompoen.
  • Doe de bloem, 1/2 theelepel zout, 125 gr suiker en de melk in een kom en roer dit door elkaar.
  • Voeg al roerend het pompoenvocht toe tot een glad mengsel ontstaat en roer er daar de pompoenpuree door.
  • Doe er onder flink roeren het ei, de vanillesuiker en de kaneel bij.
  • Verhit in een grote (Tefal) koekenpan een beetje olie, giet met een juslepel 3 bergjes beslag in de koekenpan, bak ze tot de bovenkant bijna droog is, keer ze en bak ze snel goudbruin.
  • Houd de pannenkoekjes warm.
  • Bak zo nog ± 20 pannenkoekjes.
  • Eet de pannenkoekjes warm of koud, met zoet of hartig beleg (stroop, suiker,
  • kaas), als ontbijt, als tussendoortje of als toetje.
  • Ze zijn zeer goed in te vriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken