Pompoenpannenkoekjes
Ingrediënten
- 300 gram schoongemaakte pompoen in stukjes
- 250 gram bloem
- zout
- 150 gram suiker
- ¼ liter melk
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- olie of boter om in te bakken
Instructies
- Kook de pompoen met 3 dl water in een pan ± 15 minuten.
- Giet de pompoen boven een maatbeker in een zeef af en meet 1/4 liter pompoenvocht af.
- Pureer de pompoen.
- Doe de bloem, 1/2 theelepel zout, 125 gr suiker en de melk in een kom en roer dit door elkaar.
- Voeg al roerend het pompoenvocht toe tot een glad mengsel ontstaat en roer er daar de pompoenpuree door.
- Doe er onder flink roeren het ei, de vanillesuiker en de kaneel bij.
- Verhit in een grote (Tefal) koekenpan een beetje olie, giet met een juslepel 3 bergjes beslag in de koekenpan, bak ze tot de bovenkant bijna droog is, keer ze en bak ze snel goudbruin.
- Houd de pannenkoekjes warm.
- Bak zo nog ± 20 pannenkoekjes.
- Eet de pannenkoekjes warm of koud, met zoet of hartig beleg (stroop, suiker,
- kaas), als ontbijt, als tussendoortje of als toetje.
- Ze zijn zeer goed in te vriezen.